Vásárláskor engem bizony nem tévesztenek meg!

Mivel közgazdaságtan és marketing szakon végeztem, ezért úgy gondoltam, hogy erről a területről mindent tudok, legyen szó a gyakorlati oldaláról, vagy esetleg az elméleti részéről, amit az évek során tanáraim megtanítottak számunkra a csoporttársaimnak is beleértve természetesen engem is. Mindig is vonzott ez a világ, hogy hogyan lehet az embereket egy – egy termék megvételére ösztönözni, miként lehet elérni, hogy azt a terméket, amire esetlegesen nincs is szüksége, azt egy jól elhelyezett reklámmal, szlogennel egy telefonhívással a tudata azon részébe belecsempészni, hogy onnan már csak akkor kerüljön ki, amikor megvette a terméket, melyet a reklám, vagy az esetleges felhívás során ültettek be a gondolatai közé. De az a leghatásosabb módszer, azon kívül, hogy a boltokban a legjobban eladni kívánt terméket a vásárlók szem magasságába helyezik el, nem más, minthogy a terméket valaki ajánlja. Legyen szó személyes, közvetlen ajánlásról, vagy éppen az ismerősöm ismerőse, vett egy ilyen terméket és mennyire szuperül bevált. Ugyan úgy nem megy ki a tudatunkból, folyton ott motoszkál az az érzet, hogy nekem is szükségem van rám, mi lenne ha megvenném, és onnantól kezdve nincs kiút, csak a vásárlás. Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen aki egy ilyen ajánlásba futott bele, és de egy legutóbbi ilyen jellegű ajánlást nem bántam meg, sőt nagyon jól sült el az egész vétel, és azóta is köszönöm annak a jó barátunknak, akitől a történetet és az ajánlást megkaptam, mert hasznos és a vállalkozásunk számára jövedelmező tanácsot kaptam.

Salgó polc vétele tipikusan ebbe az esetbe, példába illet bele. Éppen azt terveztük, hogy átalakítjuk a raktárhelyiségünket, de nem volt se időnk sokat foglalkozni az üggyel, de még kapacitásunk sem volt, hogy megtervezzük, hogyan lenne jobb az elhelyezése, hogyan lehetne gazdaságosabban pozicionálni a polcokat, hogy azokból több elférjen és több terméket lehessen rá pakolni. Valamint volt még egy kritériumunk, hogy ne legyen túl magas az ára a polcrendszernek. Annyi időnk volt, hogy az interneten keresztül pár forgalmazó ajánlatát megnéztük, de nem találtunk sehol sem megfelelőt, már majdnem feladtuk, amikor egy kedves ismerősünk a saját tapasztalatát megosztotta velünk, és szívből ajánlotta azt a céget, ahonnan ő is megrendelte a salgó polcait.

Egy utolsó próbálkozást tettünk, megadva az esélyt, hogy hátha ez a cég majd beváltja minden reményünket és láss csodát így is lett. Ahogy a honlapjukra értünk, láttuk, hogy mennyire profin kezelt, nagyon vásárlóbarát kialakítású. Minden termékük kategóriába szedve található, hogy ha az oldalukra látogató, esetlegesen leendő vevőik már tudják, hogy milyen -féle – fajta polcrendszert szeretnének venni, úgy rögvest arra a kategóriára tudjanak kattintani. Minden kategóriában az egyes termékeik- polcrendszerek, nagyon részletes, mindenre kitérő termékleírással szerepelnek, minden érdeklődő számára nagyon érthetően és hasznosan fogalmazza meg, hogy milyen ismérvekkel bír, az a polcrendszer fajta, melyre éppen rákattint az érdeklődő. Nagyon összeszedetten fogalmaz a cég, minden egyes termékénél, leírva a polcrendszer anyagát, összeszerelési ismérvét, mechanikáját, valamint azt is, hogy milyen típusú termékek tárolásra alkalmas is az éppen szemügyre vételezett salgó polc. Mindezek után, hogy ha a döntést még nem tudták volna meghozni az érdeklődök, hogy ha nem elég számukra a termékleírás, akkor a cég még mellékel minden polcrendszerükről, többfajta szemszögből, és elhelyezésből elkészített fényképeket. Ez nagyon hasznos volt számunkra is, miszerint, bele tudtuk képzelni az újonnan megvásárolandó polcokat. Nekem személy szerint nagyon hasznos volt és ez is segített meghozni a döntést, vagyis inkább véglegesen eldönteni, hogy ettől a cégtől fogjuk beszerezni a salgó polcrendszerünket. Nagyon vizuális típus vagyok, nálam a cégnek ez a vásárlóbarát hozzáállása, hogy ennyi képpel ellátva forgalmazza a termékeit, nagyon nyerő ötletlen bizonyult, ezzel az egy másnak nagyon apró gesztusnak is vélhető, vásárló megfogással, és vevőorientáltsággal bebizonyította, hogy megbízhatóak, és mindent meg fognak tenni azért, hogy elégedett vevőik legyünk.

Salgó polc kiválasztása után, mely nagyon masszív és nagy teherbírásúnak bizonyult a képek alapján is, így azon a véleményen voltunk a férjemmel, hogy számunkra ez a polcrendszer lesz a nyerő. Könnyű acél szerkezettel, nagy felületen pakolható, és minden -féle termék tárolására alkalmas hosszú távon is. Az hogy nagyon időtálló, szintén amellett szól, hogy rögvest árajánlatot kértem. A cég nagyon profi ezért, olyan máshol nem látott plusz szolgáltatást ad a vevőik számára, hogy az árajánlat kérés után, egy helyszíni felméréssel, pontos képet nyújtó és részletes árajánlatot adnak.

Miután leadtam az árajánlat kérést, pár napon belül egy kedves női hang keresett fel telefonon a cégtől, hogy érkezne hozzánk egy műszaki szakember, aki felmérné a helyiség paramétereit és elkészítené a pontos árkalkulációt, és egy vázlatot, hogy hogyan is lenne célszerű a polcrendszert elhelyezni, hogy az a legjobban szolgálja a cégünk profilját és a tárolási arányok jók legyenek. A hölgy nagyon készségesen állt a mi szűkös időbeosztásunkhoz, és nagyon kompromisszum készen tudtunk időpontot egyeztetni, hogy mindenki számára jó legyen, azt is szem előtt tartva, hogy számunkra viszonylagosan sürgető volt a polcrendszer beszerelése, és leszállítása.

Az időpont egyeztetést követően, a megbeszélt napon, pontosan meg is érkezett a műszaki szakember felmérni a helyiségünket. Azt mondta, hogy a salgó polc nagyon jó választás volt, mert a termékeket, amiket tárolni szeretnénk rajta, könnyű szerrel el fogja bírni, nagyon átlátható, jól rendszerezhető lesz általa a tér. Valamint felvilágosított minket, hogy neki az is a feladata, nem csak a felmérés, ajánlatkészítés, kis vázlatterv megadása, hanem azon túl az is, hogy ha azt látja nem megfelelő polcrendszert választottak a vásárlóik, akkor ajánljon egy olyat, ami az ő profiljukhoz illik. Nálunk szerencsére ez az eset nem állt fent, mivel jól döntöttünk és talán még meg is dicsért minket a döntésünk miatt a felmérő szakember. Nagyon korrekten és profin állt a munkájához a szakember, és ígéretéhez híven, gyorsan meg is kaptuk a vázlatot és az árkalkulációt.

Annyira kedvező ár szerepelt benn, hogy rögvest el is fogadtuk, és vártuk a mihamarabbi legyártását, leszállítását és helyben történő összeszerelését. Igen, a cég le is szállítja és helyben össze is szerelte a salgó polcunkat. Nem kellett nekünk időt tölteni azzal, hogy összeszerelő szakembereket keressünk, akik pontban akkor ráérnek, amikor a szállítás és a gyártás elkészül. Így időt és energiát spórolt nekünk a cég. Valamint, hogy a cég állították össze helyben a polcrendszerünket, így teljes mértékű garanciát tudtak vállalni, mivel minden munkafolyamatban ők vettek részt. Ez számunkra mindent elbíró fontossággal bírt, hogy ennyire felelősségteljesen, vásárlóbarát módon álltak hozzánk, és ha esetlegesen valami garanciális probléma adódnak, tudjuk, hogy van kihez fordulnunk.

Profit