Költözés, de okosan

Mivel már egy ideje marketinggel foglalkozom, megtanultam, hogy ne dőljek be minden reklámfogásnak. Az emberek gyakran ugranak arra az ajánlatra, ami az első pillantásra jónak tűnik. De nem minden esetben jó dolog az, ha impulzívan döntünk, hanem ehelyett mérlegelni kell.

Az utóbbi hónapokban új házat kerestem magamnak, és jól jött az, hogy kicsit utánanéztem a dolgoknak, és nem vettem meg az első házat, ami jónak tűnt. Rájöttem, hogy sok szempontot kell figyelembe venni, még olyanokat is, amik csak hosszú távon lesznek érdekesek.

Egy ház építése, vásárlása vagy felújítása fontos döntés. Sok tényezőt kell figyelembe venni, például költségvetést, helyet és funkcionalitást. De ha valaki új házat épít vagy jelentős felújításokat végez, akkor valószínűleg teljesítenie kell az állam által előírt minimális energiahatékonysági követelményeket.

Ezen követelmények teljesítésének leggyakoribb módja az otthoni energiaminősítés megszerzése. A kijelölt akkreditált értékelő elvégezheti otthoni energiaminősítését, és tanácsokat adhat arról, hogyan lehet a házat legjobban megtervezni és használni a fűtési és hűtési igények csökkentése érdekében. A jó tervezés pénzt takaríthat meg az energiaszámlákon, miközben javítja az otthon fűtési lehetőségeit és viszonteladási értékét.

Javasolják, hogy ha valaki új otthont épít vagy felújít, akkor használjon akkreditált értékelőt a ház energiaminősítésének elvégzéséhez. Az akkreditáció biztosítja, hogy elvégezték a megfelelő képzést, hogy megbízható energiaminősítést nyújtsanak a háznak, amit felmérnek.

Miután elvégezték az értékelést, az értékelő kiadja a tanúsítványt. A tanúsítvány egy skálán értékeli az ingatlan energiafelhasználását, valamint egyéb kulcsfontosságú energiaminősítési értékelési adatokat és modellezési eredményeket fog megjeleníteni. Az egyetemes tanúsítvány bizonyítékként szolgálhat az állami energiahatékonysági előírások teljesítéséhez.

Az otthon energiahatékonyságának javítására persze van több lehetőség is. Függetlenül attól, hogy új építés vagy felújítás történik-e, vagy csak kisebb módosításokat szeretne elvégezni, mindenki javíthatja otthonának energiahatékonyságát. Az energetikai tanúsítvány ára pedig nem vészes, feltétlenül érdemes megcsináltatni.

Vagyis az energiahatékonyság számomra is fontos volt, amikor a házakat néztem az ingatlanpiacon. Hisz nem mindegy, hogy ahol majd évekig élni fogok, azután mennyi számlát fogok fizetni. Ezért fontos, hogy ne vegyünk meg semmilyen dolgot, mielőtt rendesen utánanéztünk volna.

Profit