Ingatlan vásárlása online

Ha vásárlási szokások, akkor nem szabad megfeledkeznünk az online vásárlásról. Azt hiszem, már senki nem lepődik meg azon, hogy a mai világban bármit lehet vásárolni online: ruhát, bútorokat, állatokat, műszereket és minden egyebet újonnan és használtan. mivel ennyire elterjedt az online vásárlás, ezért hoztak egy olyan törvényt, hogy a megrendelt terméket, ha nem tetszik, egy pár napig vissza is küldheted. Ez mind szép és jó, de rengeteg kivétel van alóla. Például ne felejtsétek el, hogyha színház- vagy koncertjegyet vásároltok, arra nem vonatkozik a törvény, mivel egy szolgáltatásról van szó, aminek a pontos idejével tisztában vagy a vásárláskor.

Persze, a használt dolgok már teljesen más tárgykörbe esnek. Rájuk nem aktuális ez a törvény. Na meg vannak olyan dolgok, amiket nem érdemes látatlanba megvásárolni, például egy házat. Ha beírod a keresőbe, hogy eladó lakás, akkor körülbelül ugyanolyan arányban jönnek elő hivatalos ingatlanos oldalak, valamit apróhirdetések. Én a Nextapro apróhirdetőn keresztül vásároltam édesanyámnak egy házikót, szóval erről tudok mesélni bővebben. Na de vissza térve az alapgondolathoz, házat nem szabad úgy vásárolni, hogy nem láttad előtte. Merthogy vannak ilyen esetek, de ezzel általában becsapni akarják az embereket. Ha egy házat túl olcsón árulnak, aztán a valamire hivatkozva kérik a pénzt, azonnal felejtsd el őket. Házat csak ügyvéddel vásárol az ember. Lehet hogy nem olcsó, de az sem lesz olcsó, ha az ügyvédet azért kell megfizesd, mert becsaptak és elszedték a pénzedet. Egyébként, ha bármilyen ilyen eset történik, nem csak házakról lehet szó, hanem bármilyen kisebb termékről a Nextapro abszolúte partner, segít a megoldásban. Van egy menüpontjuk, ahol bemutatják azt, hogy hogyan lehet megelőzni, hogy nehogy becsapjanak minket és ahol jelzik, hogy a csalók adatait minden esetben átadják a rendőrségnek.

A keresésre egyébként nagyon sok lehetőség van, pontosan le lehet szűrni arra, amit te szeretnél. Milyen típusú ingatlant keresel? Házat, lakást vagy esetleg valami mást, például garázs vagy üzlethelyiség? Melyik településen szeretnéd? Mennyit szánsz körülbelül rá? Ezek mind segítenek a szűrésben, hogy megtaláld álmaid otthonát (vagy valami mást, amit keresel). A meghirdetett ingatlanokról azt érdemes tudni, hogy körülbelül ugyanakkora arányban vannak tulajdonos által meghirdetett ingatlanok, mint ingatlanos által áruba bocsájtottak. Van egy olyan elméletem, de persze ezt csak én feltételezem, hogy ez azért van így, mert az emberek jobban megbíznak más emberekben, mint idegen közvetítő cégekben, amelynek elengedhetetlen velejárója a bürokrácia. Ezt pedig az ingatlanosok is észrevették, ezért elkezdték hirdetni apróhirdetéssel foglalkozó oldalakon az ingatlanjaikat. Mert, ha már megtetszik valakinek az ingatlan, akkor bele megy a vásárba ingatlanosokkal is. De amúgy lehet, hogy magától soha nem keresett volna rá konkrétan ingatlanosok weboldalaira. Én személy szerint nem gondolom úgy, hogy bármilyen gond lenne velük, de hát ez mindenkinek a maga döntése.

Szóval a lényeg röviden: ha ingatlant vásárolsz (ha online, ha nem) legyél nagyon figyelmes!

Profit