Vásárlás, téli holmik, motoremelő

Milyen jó lett volna, ha a hétvégén is ilyen idő lett volna, mint ma. Nálatok milyen idő van? Igaz, hogy kicsit hideg, de legalább süt a nap. Igaz, ennek van itt az ideje.

Az időjárás

Nem éppen a legkedvezőbb volt hozzánk a hétvégén. Miután a gyerekeknek kellett venni pár dolgot télire, úgy döntöttünk, hogy felmegyünk Budapestre, és csapunk egy görbe napot. meg persze az is benne volt, hogy fent több bolt van, mint nálunk, és hogy biztosan találunk mindenkinek olyan cipőt, és kabátot, amit szeretne.

Szóval szombatra terveztük a vásárlást, hiszen akkor minden nyitva van. Igaz, kicsit tartottam tőle, hogy sokan lesznek, hiszen közeledig az ünnepek, de reménykedtem, hogy nem lesznek zsúfoltak a boltok.

Budapest tőlünk 40 kilométerre van, így nem is olyan messze kell menni. Pénteken meg is beszéltük az utat, persze a gyerekek teljesen fel voltak dobva az ötlet hallatán. Budapestre megyünk, kirándulás, vásárlás, kell ennél jobb? Szóval 8 órakor mindenki útra készen volt, így a boltok nyitására tudtam, hogy oda is érünk, így lesz időnk mindenre.

A ruhaboltok

Katának elég flancos izlése van, így vele nem könnyű boldogulni. Most sweater-1017833_640éppen fekete mániában szenvedünk, és mindennek ilyennek kell lennie. Szóval a feladat adott volt, kamasz lánynak fekete kabátot kell találni. Persze Laci folyton cinkelődött vele, hogy minek akar ő talpig feketében lenni. Győztem csitítani őket. Mondtam is a páromnak, hogy ők menjenek be abba a boltba, mi meg ebbe, hogy gyorsabban haladjunk. Lacinak cipő is kellett, és elég nagy lábon él. Szeretném, ha a sportcipő helyett már valami más fazont választana, így mondtam a férjemnek, hogy nehogy azt vegyenek. Be kell hogy valljam kissé félve engedtem őket kettesben vásárolni, hogy nehogy mégis olya vegyenek, de hát nem tudok két felé szakadni.

Mi nem találtunk megfelelő kabátot, de a fiúkat sem láttam semerre. Már a szomszédos boltot is megnéztük, de sehol senki. Kiderült, hogy éppen valami motoremelő bemutatót néztek az egyik bolt előtt, nem messze tőlünk, de nem gondoltam volna, hogy ők ott ácsorognak. Ezt is onnan tudtam meg, miután sehol sem voltak, kénytelen voltam felhívni őket. Persze cipőt nem találtak, így nem jutottunk egyről a kettőre.

Miért olyan nehéz pasival vásárolni, és miért nem szeretnek? Nem mondom, hogy nekem minidig van kedvem, de azért még mindig jobban bírom, mint ők. Nagy nehezen, és az egész bevásárló központ bejárása után kaptunk cipőt Lacinak, viszont kabátot nem Katának. Igaz minden nem végződött tökéletesen, de ha minden kötél szakad, beéri a tavalyi kabáttal, hiszen ő nem talált magának.

 


Profit