Csapatépítő programok, hogy elkerüljük a munkahelyi kiégést

Nem olyan rég már írtam arról, hogy milyen különböző trükkök lehetnek a tarsolyunkban így a nyár közeledtével. Vagyis, milyen lehetőségek állnak előttünk, ha szeretnénk, hogy a jelenlegi, hogy a jövendőbeli vevőink elégedettek legyenek velünk és tovább vigyék jó hírünket, így még több vásárlót csábítsanak be hozzánk. A legutóbbi ilyen programunkról itt olvashattok.

Most egy kicsit más problémáról szeretnék beszélni. Ugyanis azt már töviről hegyire átrágtuk, és még fogjuk is a jövőben is, hogy a vásárlóinknak hogyan tehetünk a kedvére. De mi a helyzet a dolgozókkal. Nagyon fontos, hogy sose feledkezzünk meg a kollégáink nyugodt lelkiállapotáról és jó közérzetéről sem. A boldog kolléga a jó kolléga. A boldog kolléga lelkesen fogja népszerűsíteni a termékünket és odaadó viselkedésével további profitnövekedést fog elérni. Új vevőket hoz nekünk, régieket csábít vissza és a megtartja a jelenlegieket.

Hogy kollégáink jól érezzék magukat a munkahelyükön és érezzék, hogy ők fontosak, sok módon érhetjük. Gondolhatunk itt a bónuszokra és karácsonyi ajándékokra is, de most én többről szeretnék beszélni, mint a pénz. Mert mi a baj a bónuszok túlzásba vételével? A kollégák folyamatos versenyeztetése hosszú távon nem tesz jót az üzletnek. Néhányan szárnyalnak majd, de többen elfásulnak. Ráadásul előfordulhat, hogy hatására komolyabb ellentétek alakulnak ki a dolgozóink között. A huzamosabb ideig tartó viszálykodás pedig nem lendíti előre a céget. A kisebb építő jellegű viták jók, de ezek mennyiségét és hosszúságát a minimálisra kell szorítani. Mert jóból is megárt a sok. Ahogy a mondás is tartja. A cél pedig az, hogy mindenki hozzon egy elvárható színvonalat, anélkül, hogy egy pillanatig is kételkedne magában és beléje vetett hitünkben.

Túl a bónuszokon

Akkor mit tehetünk még? Bizonyára mindnyájan hallottatok már az úgynevezett csapatépítő lehetőségekről. Abban is biztos vagyok, hogy az e sorokat olvasók közül többen részt is vettek már ilyenen. Na de milyenek voltak ezek. A főnök kibérelte egy kocsma sarkát és éjfélig ingyen ihattátok a piát. De a rövidet saját kontóra? Esetleg elmentetek egy szabadtéri sütögető helyre, ahol elkészíthettétek magatoknak az ételt és valami lelkes fiatal hr-es kolléga idióta játékokra kényszerített benneteket az egységes összefogás jegyében? És olyan kollégával voltatok egy csoportban, akivel az életben nem kellett együtt dolgoznotok soha, egyetlen projekten sem és ezután sem lesz erre példa?  

Ugye, hogy ráismertetek ti is valamelyikre? Na, hát megsúgok nektek valamit, amire már nagy valószínűséggel ti is rájöhettetek:

ezek nem csapatépítők.

Tudjátok, hogy milyen egy jó csapatépítő? Egy olyan program, vagy programfüzér, ahol a kellemes szórakozás mellett lehetőségetek van kipróbálni valamit, amit addig nem próbálhattatok. A Balatonpro cég pontosan ilyen lehetőségeket kínál a többi cég számára. Tavaly találtam rájuk, és mivel közeleg a nyár, mindenképp meg akartam veletek osztani ezt a fantasztikus csapatépítő lehetőséget. Talán még van esélyetek nektek is, hogy foglaljatok náluk magatoknak egy hajót. Válogassatok csak nyugodtan a programok között, ez egy kipróbált társaság.

Nagyon jól felkészült társaság, több csapatépítőt szerveztek már, mint az elképzelni tudnánk. Minden munkaerőpiaci típussal találkoztak már, eszméletlenül jó a hangulat az általuk szervezett programokon. Minden eshetőségre fel vannak készülve. A vitorlásaink nagyon jól felszereltek és elképesztően kényelmesek. Amíg ott voltunk náluk, semmiben nem szenvedtünk hiányt.

Egy csapatépítő, ami összehozza a kollégákat. Egy hajón mindig akad valami téma, amit meg lehet vitatni. Ha valaki már csinált hasonlót, akkor az villoghat a tudásával. És általában az ilyen alkalmakkor a legtöbb kollégáról kiderülnek olyan kellemes meglepetések, amit addig nem sejtettünk volna. Hogy a könyvelő Marika rock zenét hallgat. A programozó Peti pedig imád falat mászni. Közösen kell megoldani problémákat és mindeközben sütkéreztek és jól érzitek magatokat a csodálatos Balatonon!

Ha idén nyárra is tervezel csapatépítőt a kollégáidnak, semmiképp se válassz más programot, mint a balatoni vitorlásbérlést. Itt biztos kezekben lesztek mindannyian és olyan frissen térhettek vissza a pihentető néhány nap után, hogy mindenki kétszer annyi munkával is elbír.

És ez tényleg így van. A mi csapatunk már kipróbálta és lenyűgöző hatása volt.

Szóval, mire vársz még?

Profit