Szépség tanácsadó rendezvény, ahogy mi szeretjük!

Tegnap volt a szépségipari tanácsadó nagygyűlésünk Margitnál. Már egy ideje itt dolgozom, mert a gyerekek mellett nagyon nehéz lenne elvinni egy főállást, illetve 3 gyerekkel nem is nagyon kapkodnak az ember lányáért. Pénzre viszont szükségünk van nagyon is, mert, ahogy nőnek a gyerekek, úgy nőnek az igényeik is, és szeretnék nekik ésszerű kereteken belül mindent megadni, amit csak tudok, vagy lehetséges. Ez a szépségtanácsadó munka azért is jó, mert én osztom be az időmet, akkor dolgozom, amikor időm engedi, és az mlm rendszernek hála, az eladásaimon kívül, más eladásokból is részesülhetek, ami egy plusz jövedelmet jelent nekem. Ebből a szempontból, nekem az is érdekem, hogy minél többen beszálljanak ebbe az üzletbe, de mint tudjuk, a nők inkább emocionális alapon hoznak döntéseket, mint sem racionális elvek mentén, ezért időről időre gyűléseket szoktunk tartani, ahol elmeséljük az érdeklődőknek, hogy pontosan mivel is foglalkozunk, valamint kedvet csináljunk hozzá, hogy csatlakozzanak a csapatunkhoz, egymás között pedig megosszuk az élményeket és sikereket, eredményeket.

Én nagyon szeretem ezeket az eseményeket, igazán feltölt lelkileg, mikor találkozom a lányokkal, és elmesélik, mennyi mindent elértek az elmúlt hónapban, valamint nagyon szeretek részt venni a szervezésben is, mert amolyan zsizsegő típusú nő vagyok, jó élmény megszervezni ezeket a bulikat. Margitnak amúgy is igénye van rá, hiszen ő nem szeret szervezkedni, és nincs valami jó problémamegoldó képessége, de csak nála van elég hely az alkalmak megtartására, ezért abban állapodtunk meg, hogy ő biztosítja a helyszínt, én meg megszervezem a többi dolgot, ami az eseményhez szükséges. Nem csak egy sima beszélgetés szokott ez lenni, van ilyenkor mindenféle jó, ami szem szájnak ingere, eszünk, iszunk, mulatunk, és közben pedig örömködünk egymás sikerén.

De ahhoz, hogy a mulatság összeálljon, sok minden beszerzése szükséges, a költségkeret pedig nem túl széles, ezért okosan kell összeválogatni a beszállítókat.

Sokszor mondták már a lányok, hogy igazán rendelhetnénk ilyenkor hidegtálat vagy szendvicseket, és akkor nem kellene főzni, de én ennek nem vagyok híve. Elvégre nők vagyunk, és nekünk tudnunk kell magunknak ételt csinálni, én meg szeretek is főzni, szóval én minden alkalommal vállalom, hogy elkészítem az ételeket. Margitnak csak a feltételeket kellene hozzá biztosítania, de még ez sem mindig sikerül neki. Mivel nem akarja, hogy összemaszatoljam a házat, ezért a nyári konyhába parancsol, hogy ott készítsem el az ételt, ami rendben is van. Viszont ott gázpalackos a tűzhely, amihez a kedvező hatásfok kedvéért nem árt, ha van egy gázpalack, amiben történetesen gáz is van. Na, már most ez nem igazán sikerült a tegnapi alkalom előtt, és mivel nem tudtam róla, így a teljes alapanyagkészletemmel felszerelkezve, úgy érkeztem meg, hogy nem volt mivel főzzek.

Még az a nagy szerencse, hogy ezekre az esetekre is tökéletesen fel vagyok készülve. Egy jó szervező sosem esik pánikba, mindig tudja, kihez forduljon, ha segítségre van szüksége. Nekem a sürgős gázpalack csere  esetre tudok egy nagyon szuper céget, akiket fel tudok hívni, és amilyen hamar csak lehet, hozzák a teli palackot, és elviszik a régit. Ezt tapasztalatból tudom, mert a mi nyári konyhánkban is palackos a tűzhely meg a sütő, és csak tőlük rendelek. Egy telefonba kerül az egész, már másnap megkapjuk, amit rendeltünk. Úgy fedeztük fel őket, hogy a férjem szakmáját tekintve hegesztő, és mindig nagyon nagy terhet jelentett neki elmászkálni a gázcsere telepre, ezért keresett egy olyan céget, ahonnan kiszállítják a palackokat. Rábukkant erre a szuper telepre, és azóta csak innen rendelünk, sehonnan máshonnan. Nagyon elégedettek vagyunk a szolgáltatással, és bízunk benne, hogy hosszútávon fogunk tudni együttműködni.

És mivel nekünk ennyire megbízhatóan szállítanak, így természetesen most a buli előtt is bevetettem őket és nem is csalódtam. Ahogyan az a nagykönyvben meg van írva, minden úgy zajlott ebben az esetben is, és a megrendeléstől számított 24 órán belül meg is volt a palack, amire szükségem volt a főzéshez. Ráadásul, ahogyan szokták, az üres palackot is elszállították, így azzal se volt gondom, se nekem, se Margitnak. Margit egyébként nagyon hálás volt azért, hogy megmutattam neki ezt a céget. Ő magától biztosan nem tudta volna ezt elintézni, de így, hogy csak egy telefon, és minden egy csapásra megoldódik, még neki is szimpatikus ez a megoldás. Arról meg aztán pláne nem is beszélve, hogy attól függetlenül, hogy ilyen komplex a szolgáltatás, egyáltalán nem drágább, sőt, olcsóbb náluk a palack, mint az esetek többségében, más helyeken lenni szokott. Szóval még ebből a szempontból is nagyon kedvező, ahogyan tőlük a palackokat meg lehet vásárolni. Minden szempontból nagy találat ez a cég, és ezért is tetszik annyira Margitnak is, mert nincs vele sok nyűg, csak leadod a rendelést, és igazából ennyi az összes dolgod, minden mást ők elintéznek.

Szóval, mint mindig, most is minden rendben ment, és a hirtelen megoldódott palack kérdés, hirtelen megoldotta az egész rendezvény kimenetelét. Én el tudtam készíteni a szuper fogásokat, aminek a következtében a hangulat még sokkal családiasabb és barátságosabb volt, és ami miatt most is, mint minden alkalommal sokan úgy döntöttek, hogy csatlakoznak a mi kis szuperül működő közösségünkhöz. Én nagyon szeretem, hogy ilyen varázslatok születnek, és mindig alig várom, hogy megtartsuk a következő rendezvényünket. És ami a legjobb az egészben, hogy a meglévő közösséget is összekovácsolja, nem kis mértékben ez a rendezvény, és nagyon nagy motiváló ereje is van, mert ilyenkor felmutatjuk az abban a hónapban elért eredményeket, és ez nagy büszkeséggel tölti el azokat, akik jól szerepelnek, és nagyon motiválja azokat, akik kevésbé. Szóval minden szempontból nagyon hasznos, nekem meg külön a szívem csücske azért, mert én rendezhetem.

Az meg egy külön plusz, hogy még ilyen pozitív mellékzöngéi is vannak, mint egy segítség, egy jó barátnak, aki nem tudja, honnan rendeljen palackot. Mert ez is egy fontos része a történetnek, hogy a barátnőm most gazdagabb lett egy kiváló, az életét megkönnyítő lehetőséggel. Mert segíteni nagyon jó dolog, kinek mivel lehet, ezt az egyén válogatja. Én viszont bármivel is tudok, nagyon örülök neki, mert tudom, milyen rossz, mikor valakinek segítségre van szüksége, de nem segít neki senki. Ezért is fontosnak tartom még ezeket az eseményeket.

 

Profit