Céges utazás a családi autóval

Egy multi-level marketinges cégnél dolgozom, ahol fontos, hogy egy masszív hálózatot kiépítsünk, így rengeteg eseményt szervezünk ilyen célból. A hétvégén is egy hasonló fejtágításra mentem, ahol a networkünk magabiztosabb kiépítéséről volt szó. Sajnos az elindulásnál nem ment minden simán. Reggel beszálltam a céges autómba, amit napi 6+ órát szoktam vezetni, és eddig soha nem volt semmi baja, nem indult. Mivel már így is késésben voltam a sok próbálkozás motor ellenőrzés miatt, ezért a feleségem kocsiját kellett használnom. Ez amiatt probléma csak, hogy hirtelen nem tudtam, hogy hogyan lesz kész a NAV-álló kiküldetési rendelvény saját gépkocsi használatához.

Mindenképpen le szerettem volna számolni az utazási költségeket így is, csak nem igazán voltam tisztában ennek a részleteivel. Mivel nem szeretnék szembeszállni a NAV-val, ezért nagyon figyelnem kellet, hogy minden megfeleljen az adózási előírásoknak, hiszen a kiküldetési rendelvény készítése ilyenkor is elengedhetetlen.

Már előre féltem attól, hogy ezt nem fogom tudni normálisan adminisztrálni, mígnem az egyik konferencia utáni vacsorán az egyik kollégám szuper tanáccsal hozakodott elő.

Éppen ecseteltem neki, hogy mekkora szerencsétlenség, hogy a saját autómmal kellett idejönnöm. Illetve elpanaszoltam neki, hogy nagyon nem tudnék egyedül megcsinálni egy NAV-álló kiküldetési rendelvényt saját gépkocsi használatához.

Megnyugtatott és mondta, hogy ő már évek óta a Roadrecord szolgáltatásait használja hasonló okokból. Említette, hogy van egy program, ami kiszámolja a megtett utakat, amelyek rögzítve is vannak. Ez egy olyan lehetőség, amihez nem kell különösebben értened az aktuális jogi előírásokhoz.

Elküldte a webcímet, és javasolta, hogy azonnal keressem fel őket, ha jót akarok magamnak. Mondhatom nagyon boldog voltam, hogy szembejött ez a lehetőség, biztos, hogy élni fogok vele.

Profit