Az MLM-nek köszönhetően tudom kicserélni az ablakaim

Tudom, hogy nagyon sokan szidják az MLM cégeket, és tulajdonképpen általában igazuk is van. Tényleg van buktatója a dolognak, sőt, nagyon sok MLM tényleg csak a csalásra épül, és tényleg abból gazdagodnak meg páran a piramis tetején, hogy mások csúnyán belebuknak a történetbe.

Nekem azonban egy ellenkező eredménnyel záruló történetem van.

Nagyjából egy éve kezdtem egy MLM típusú cégnél dolgozni, igazából csak kiegészítésképp a stabil munkahelyem mellett. Az első pár hónapban tényleg nem láttam túl sok pénzt a dologból, sőt, minden barátom teljesen hülyének nézett, sőt, volt aki nem is akart beszélni velem többé, mikor elmeséltem, hogy mibe fogtam bele: attól tartottak, megpróbálom majd őket is beszervezni. Nekem ez igazából eszem ágában sem volt, ha valaki érdeklődött, válaszoltam a kérdéseikre, nem eszem ágában sem állt, és nem is áll most sem másokat rábeszélni erre az egészre.

Néhány hónap után, miután beálltam a vállalkozásba, és egyelőre még semmi profitot nem láttam az egészből, és már azon kezdtem gondolkodni, hogy kiszállok a francba, egyszer csak kezdett megtérülni a dolog. Kezdett pénz érkezni a számlámra, következő hónapban még több, aztán már egyre számottevőbb összegek érkeztek. Így hát elhatároztam, hogy ezt a pénzt félreteszem, és amint összegyűl elég, kicseréltetem belőle a lakásban az ablakokat, az ugyanis már nagyon ráfért a lakásra.

Ahogy láttam, hogy egyre jobban keresek, kerestem is témába vágó, ablakcsere árak fórumot, ami alapján nagyjából neki tudtam állni szervezni, meg ki tudtam számítani, hogy nagyjából mikor tudok belefogni a nyílászáró csere projektembe. Egy nagyon jó ablakcsere árak fórumot találtam a muanyagablakom.hu weboldalon, ahonnan tudtam tájékozódni, hogy nagyjából mennyit is kell még spórolnom ahhoz, hogy aztán egyben ki tudjak fizetni egy ilyen jellegű felújítást.

Tudni kell, hogy egy régi építésű házban lakom. A lakók közül többen is kicserélték már az ablakaik, ugyanis a régiek tényleg elég szörnyen szigeteltek, többen is panaszkodtak, hogy valami elképesztő a fűtésszámlájuk, és ezt csakis az ablakok rovására lehetett felírni. Egy szomszédom kérdeztem a témában, aki kicseréltette még ősszel az ablakait, és ő mondta, hogy mióta az új nyílászárok vannak fenn, sokkal kevesebbet fizet a fűtésért, mint előtte, míg a régi, rosszul szigetelő ablakok voltak a lakásán.

A muanyagablakom.hu oldalt tulajdonképpen ő ajánlotta nekem, miután mondtam, hogy valamilyen ablakcsere árak fórum kéne nekem, ahonnan tudok tájékozódni, szeretek ugyanis mindent jó időben kezdeni megtervezni, hogy ne érjenek meglepetések. Nem okozott csalódást, persze, ha ettől féltem volna, nem is fogadok el a szomszédtól tanácsot, de máskor is kedves és segítőkész volt, meg amúgy tényleg tök hitelesnek bizonyult az oldal.

Szerencsére nem kell már sok pénzt összeszednem, és ki tudom cseréltetni az ablakaim. Eleinte egy olcsóbb verziót akartam, de aztán ezen az ablakcsere árakkal is foglalkozó fórumon való olvasgatás után úgy döntöttem, hogy akkor már inkább egy középkategóriást választok majd ‒ de persze az olcsóbbakkal sincs gond, az ilyen modern ablakok közül már akármelyik ezerszer jobb, mint a régebbiek. Jelenleg úgy látom, hogy tavasz végén már meglesz hozzá a megfelelő anyagi keret. Már alig várom, hogy lecseréltessem az ablakokat, és végre én se fizessek egy nagyon drága fűtésszámlát. Ha mindez összejön, azt pedig az MLM-nek köszönhetem. Szóval megértem, ha ez nem válik be mindenkinek, de nekem nagyon pozitív élményem volt ezzel!

Profit