Hogy keress pénzt a megunt dolgaidból? Tuti tippek!

A marketingnek számos része van, az egyik típusa az MLM, amiről ezen a blogon is írni szoktunk. De nem feltétlenül csak hálózatban lehet és érdemes értékesíteni. Most egy egészen hétköznapi dologról fogok írni nektek, ami nem is annyira marketing, és mégis.

Imádunk vásárolni, imádjuk az új, vagy nekünk új dolgokat. Ezzel mások is így vannak. Imádunk pénzhez jutni, amiből újabb dolgokat vehetünk. És imádunk jó üzletet kötni. IGAZ? Szerintem mindenki így van ezzel, ezért régóta bevett szokás, hogy a használt dolgainkat, amennyiben olyan a minőségük, tovább értékesítjük. Hiszen így remek kis zsebpénzhez juthatunk akár a malacperselybe. Erre épülnek a second hand ruha üzletek is, tehát a turik. De oda már nagy mennyiségben kerülnek be, és nem magánszemély értékesít, természetesen. Nem tudom, észrevettétek-e, de az elmúlt időszakban sokkal inkább előtérbe került a használt dolgok adás-vétele. Mire is gondolok? Használt autó, építkezés helyett használt ingatlan, használt elektronikai cuccok, használt ruhák, használt dísztárgyak, garázsvásárok, Facebook Marketplace, FB csoportok használt dolgoknak városokra lebontva. Tényleg már kifogyhatatlan a tárháza a dolgoknak! Én pl. imádom a Marketplace-t, mert eddig mindenemet pikk-pakk eladtam ott, és mind én, mind a vevő elégedett volt. Vásároltam is már rajta. Nektek van ilyen kedvenc és bevált second hand formátok?

Van olyan ismerősöm, aki komoly összeget összerakott abból, hogy eladta a megunt dolgait, és azt a pénzt mindig félretette. A végén annyi összegyűlt neki, hogy megvolt a nyaralása útiköltsége, külföldre. Szóval érdemes tovább adni a már nem használt, de még másnak hasznosnak bizonyuló kacatokon.

Én már adtam el cipőt, ruhát, ruhaszárítót, botmixert, lámpát és polcot, de még akváriumot is. Egyetlen dolog, amit nem biztos, hogy mernék így venni, a komolyabb elektronikai cikk. Mert egy magánszemély bármit állíthat, ha megvetted és elhoztad, már nincs garancia. De hasonló okból eladásnál sem ezt a formát választom, és most egy konkrét esetet is tudok említeni: a használt laptopomat. Megkímélt darab volt, de már 5 éves, tudtam, hogy újat akarok, korszerűbbet. És azt is tudtam, hogy ha megfelelő áron akarom eladni, ahhoz nem árt rendbe tenni, kitisztíttatni kívül-belül. Ezért úgy döntöttem, keresek egy helyet, vagy szervizt, ahol ezt megcsinálják flottul nekem. Aztán várakozásaimat is felülmúlta, amit találtam.

A pcmentor.hu-ról beszélek, mert ez egy olyan szerviz, ami Pesten és Budán is tart fenn boltot, és nemcsak szervizelnek, javítanak, de laptop felvásárlással is foglalkoznak Budapesten, vagy bárhonnan, ha odaviszik. Én szervizre vittem, így már utána egyből kaptam ajánlatot a használt laptopomra, de egyébként a honlapjukon előzetes ajánlatot is lehet kérni a megunt számítástechnikai dolgodra. Én nagyon elégedett voltam a pcmentor csapatával, mert korrektek és megbízhatóak, így náluk hagytam a laptopom, a családtól pedig születésnapomra kaptam egy vadi új notebookot. Szóval nem kell a keresőbe írnod, hogy laptop felvásárlás Budapest, mert garantálom, hogy náluk jobbat nem találsz! És mivel ajándék volt az új gépem, a használt laptopom árát elrakhattam szépen a tartalékba. Most azon töröm a fejem, mire költsem!

A következő seftelési projektem, hogy megszabadulok pár régi könyvemtől, amire már egyáltalán nincs szükségem. Régen gyűjtöttem az állatos, természettel kapcsolatos könyveket. Megvan az egész Búvár zsebkönyv sorozat például, meg a Természet csodái is. Van ötletetek, hol lehetne egy kis pénzt keresni rajtuk?

Profit