Munka sok utazással, autó karbantartása

A munkahely és a lakhely távolsága miatt, egyre több ember autóval jár munkába, akár több órát is utazva naponta. Naponta én is egy-egy órát vezetek a munkahelyemre. Másoknak maga az utazás is hozzátartozik a foglalkozásukhoz. Üzletkötők, területi képviselők vagy termékértékesítő magánvállalkozók is járják az utakat nap mint nap. Egy jó barátom is vállalkozóként dolgozik, minden nap több száz kilométert vezet az ügyfeleihez, akiknek az általa is használt és kedvelt termékeket értékesíti. A munkához használt autók kifejezetten ki vannak téve az elhasználódásnak.

Legyen céges autó vagy saját, magas kilométer számnál ajánlott rendszeresen ellenőrizni az alkatrészeket. Az autó szíve a motor, mondja vállalkozó barátom, aki szerencsés, mert szabadidejében is szeret autókkal foglalkozni. Saját gépkocsiját tökéletesen karba tartja, a rendszeres tisztítástól kezdve, az olajszint ellenőrzéséig mindent rendszeresen végez.

Különösen odafigyel, hogy csak és kizárólag minőségi anyagokat töltsön gépkocsijába. Mint említettem a motor a szívügye, így annak rendkívül sok odafigyelést szentel, mint amennyit az embereknek a saját szívükre is kellene fordítaniuk. Az emberi szív védelmezőjének szokták reklámozni az omega zsírsavakat, ezek olyan fontosak, mint egy autó motorban a megfelelő motorolaj. A közvetlenül egymás mellett szorosan elhelyezkedő fém alkatrészeket csak a kenőolaj választja el egymástól, amiből autós barátom szerint a Castrol a legjobb. Ő évek óta csak ezt a márkát használja szeretett autójába és mindig megvan elégedve a motor kiegyensúlyozott teljesítményével. A Castrol motorolaj olyan neki, mint más embernek az omega zsírsavas vaj, csak olyat választ, ha vásárlásra kerül a sor. Ő sok ezer kilométerrel a háta mögött, tapasztalatból szokott mesélni autós élményeiről. Őszintén szólva irigylem is egy kicsit a szenvedélyességét, amivel a különböző utazós élményeit szokta megosztani minden érdeklődőnek.

Az utakon a legfontosabb a biztonság. Odafigyeléssel, a látni és látszani elv betartásával és persze az autó rendszeres karbantartásával lehet elérni, hogy minden megfelelő legyen hosszú, naponta megtett utazásokon is. Sokan már megszokásból vezetnek, pedig előfordulhat akárhol olyan szituáció is, mint amit múlt héten láttam egy ismerős utcában, hogy egyik napról a másikra megváltozott a közlekedés rendje, egyirányúsították a forgalmat.

Profit