Mi kell még ahhoz, hogy rendben legyen az autód?

Meséltem már arról, hogy mennyire fontos az autó karbantartása kapcsán a megfelelő motorolaj. Valóban olyan ez az autónak, mint számunkra valamilyen vitamin, ami kell ahhoz, hogy löketet adjon a napjainknak (vagy ez a kávé?). Arról viszont megfeledkeztem mesélni, hogy ha sokat utazol, még egy dolog rettenetesen fontos az autód kapcsán. Ha ügynök vagy, ha termék értekesítő, vagy ha csak autóval jársz a munkahelyedre, mindenképp oda kell figyelni a gumik állapotára az autódon. És ez alól akkor sem képezel kivételt, ha csak szabadidődben és ritkábban autózol. Nyilván a kevesebb használattól lassabban kopik a gumi, mintha folyamatosan gurulnál az autódal, de ez azért mégsem mentesít fel semmi alól

Főleg télen rettenetesen fontos, hogy jó állapotban legyenek a gumiid, hiszen ha épp utadba esik egy őrült nagy havazás, vagy már csak a maradványával, az úton fekvő hóval/tócsával találkozol, egy kopott gumival (vagy, de remélem olyasmi elő sem fordul: egy nyári gumival) nem csak, hogy nem tudsz megküzdeni vele, de még balesetveszélyes is a dolog. Ha nem csak egyedül jársz az autóddal, hanem a családodat vagy barátaidat is gyakran szállítod, de nem tartod rendben a gumiidat, szerintem az egyszerűen felér azzal, hogy veszélybe sodrod az életüket, még akkor is, ha a kresz összes szabályát betartod.

Téli gumit minél hamarabb érdemes beszerezni, hiszen nyár végén, ősz elején lehet igazán akciós áron vásárolni. Ez azért van így, mert a legtöbb ember akkor veszi észre, hogy új gumira van szüksége, amikor már a talpát simogatja a fehér, puha hó. Nyilván jó kereskedői fogás, hogy késő ősszel és télen drágán árulják a téli gumikat, hiszen nyár elején és koraősszel még senki nem gondolkodik ennyire előre és kevesebben vásárolnak az akciós áron. Ezért is szólok most nektek, hogy ideje lenne utána nézni, hogy mi a helyzet az autóitok porosodó téli gumiival a garázsban: nem-e kellene kicserélni? És honnan lehet tudni, hogy szükséges a csere? A profilmélység alapján. A szabványok szerint 1,6 mm-t írnak elő, de én azt ajánlom, hogy már 4 mm-es mélységnél érdemes új téli gumit vásárolni. Ha megvárod az 1,6 mm mélységet, már nagyon hosszú féktávval kell számolnod, ami nem előnyös.

Ahhoz pedig, hogy a gumi jó sokáig tartson, az is fontos, hogy hogyan tároljuk azt. Körülbelül 10-20 fok közötti, hűvös, száraz és sötét helyen érdemes tárolni őket. Emellett pedig ilyenkor érdemes még az abroncsokban a nyomást a felére csökkenteni, mint amekkora egyébként az autóra való felszereléskor szükséges szokott lenni.

Honnan vásároljunk?

Bizonyára mindenkiben felvetődik a kérdés, hogy honnan szerezzük be a téli gumikat. Habár én sok esetben bízok a többszintű értékesítésben (például kozmetikumok és vitaminok esetén), de még soha nem találkoztam olyanokkal, akik gumikat árultak volna ilyen formában. Egyáltalán nem is tudom elképzelni, hogy lehetséges lenne-e ez. De ez nem is gond, mivel ismerek egy jó gumidiszkontot, ahonnan már vásároltam párszor, és ami több szempontból is tökéletes.

  1. Tartalmas anyagokkal segít téged. Megismerkedhetsz az autógumik világával, bőven és érhetően megmagyarázva, hogy mi miért úgy van, ahogyan és neked mit kell tudnod, ahhoz, hogy a számodra tökéletes autógumit ki tud választani. Komolyan mondom, szakértő nélkül is fogsz tudni választani.
  2. Webshop, hatalmas kínálattal (30.000 féle abroncs). Nem kerül semmilyen fizikai fáradtságba a vásárlás, nem kell szaküzletekbe járkálj, vagy autószerelők után rohangálj, miközben ők próbálnak a munkájukkal haladni. Plusz, a kínálat után tudsz olvasni a neten, vagy akár érdeklődni az ügyfélszolgálatnál. A kínálat tíz percenként frissül, tehát mindig pontosan láthatod, hogy ad adott gumiabroncsból még hány darab van a raktáron.
  3. A szállítása díj 1190 Ft darabonként, ami, valljuk be, majdhogynem semmi, ahhoz képest, hogy mennyi pénzbe szoktak kerülni az autógumik. Lehetne ennél sokkal drágább is, de nem az.
  4. Az átvételt kérheted személyesen az otthonodba is (8-17 óra között van kiszállítás), de ha akarod, kérheted valamelyik magyarországi telephelyükre, ahol nem csak átvenni tudod az új gumikat, de fel is szerelik neked, ha úgy kéred a rendeléskor. A házhozszállítás, ha adott napon 12 óráig leadod a rendelést, már másnap megtörténik. Ha délután adod le a rendelést, akkor két nap múlva kapod meg a gumikat (természetesen munkanapokról beszélek).
  5. Pénzvisszafizetési jótállást vállalnak, ha nem vagy elégedett a vásárlással. A kézhez vétel után 14 napod van dönteni erről.
  6. A gumikra is van garancia, ami minimum két év, de egyébként gyártónként változik.
  7. Ha olyan gumit néztél ki, ami éppen nincsen raktáron, le tudod adni az igénylő rendelésedet és akkor azonnal szólnak neked, ha megérkezett a termék.

Szerintem ezek elég jó féltetlek ahhoz, hogy az ember meg legyen elégedve és merjen rendelni erről az oldalról. Ha pedig ezek után még mindig kétségeid vannak, mondom, hogy én is innen vásárolok már egy ideje gumikat, és még soha nem akadt semmi gond a folyamat során. De, a lényeg a lényeg, a legfontosabb az, hogy figyelj oda, hogy milyen állapotban vannak a téli gumiid, és ha eljött az ideje, akkor cseréld le őket, mert hanem csak veszélybe sodrod magadat és mindenkit, aki az autódba ül.téli gumi

Profit