Karrierépítő roadshow az MLM jegyében!

Életem során már számos munkát, szerepet, pozíciót kipróbáltam már. Már gyerekkoromban megtapasztaltam, mi is az a kemény munka, amikor édesapámnak segítettem a falusi házunkban (ahol a gyermekkoromat töltöttem) az állatokkal kapcsolatos munkvégzésben, etetésben, takarmányozásban, a kert megmunkálásában, kapálásban, és egyéb hasonló műveletekben. Később aztán, a középiskola befejezése után is voltam minden: pincér, pultos, sőt, még a mekiben is dolgoztam! Végül aztán a kereskedelem területén találtam meg igazán magamat, így a diplomámat is marketingesként szereztem meg. Sajnos utána sem volt egy diadalmenet az élet, hol volt munkám, hol nem, az élet már csak ilyen… Mindenesetre biztos megélhetést nem tudtam huzamosabb ideig fixen fenntartani, ráadásul ez a kérdés egyre aktuálisabb lett, ugyanis hat évvel ezelőtt megtaláltam a páromat, Brigit, aki egyébként szintén szakmabelinek mondható, ő a turizmus-vendéglátás szakon végzett, ugyanazon az egyetemen, mint én. Brigivel már évek óta együtt élünk, de sajnos egyelőre még nem tudtunk olyan alapokat teremteni magunknak, hogy felelősen gyermeket tudjunk esetleg vállalni, vagy egyáltalán, nagyobb lakásba tudjunk költözni, normális körülmények között. Ilyen problémák közt őrlődünk tehát, nemrég azonban felvillant előttem a reménysugár. Egy barátom, Ricsi kérdezte tőlem, nem lenne-e kedvem csatlakozni egy jól működő hálózathoz, melynél ő is sok pénzt keres. Igen, könnyen kitalálható, egy MLM (multi level marketing) rendszerről van szó, én azonban soha nem gondoltam azt, hogy ez egy aggályos módja lenne a munkavégzésnek vagy a pénzszerzésnek. Mindenki úgy boldogul, ahogy tud, és amíg nem teszünk semmi törvénybe ütközőt (márpedig azt miért is tennénk), addig azt gondolom, nem szabad elítélni sem az MLM-et, sem semmilyen más munkavégzési formát.

Nem tudom, mennyit tudtok az MLM-ről, mindenesetre ha valaki nem ismerné, íme egy nagyon rövid, átfogó leírás róla: egy bizonyos (természetesen megbízható, jó minőségű) terméket adunk el benne ismerőseinknek, akik, ha szintén elégedettek a termék minőségével, tovább ajánlják (és adják el) újabb ismerősöknek, majd – jó esetben – ez a folyamat egyre nagyobb és nagyobb méreteket ölt. Ha egy olyan munkatárs ad el másoknak terméket, aki általunk került be a rendszerbe, mi is részesedést kapunk az eladásból (és természetesen ez folytatódik tovább is, például ha az a kolléga ad el, akit olyan ember kapcsolt be a rendszerbe, akit mi kapcsoltunk be, és így tovább, és így tovább…). Így bővül tehát egyre nagyobbra és nagyobbra a hálózat, és mi minél több klienst tudtunk elérni munkánk során, annál nagyobb bevételre számíthatunk minden egyes hónapban. Igazából csak az első hónapok, évek a nehezek, onnantól már minden megy, mint a karikacsapás, és megtérül a befektetett nehéz munka 🙂 És bár az első időszak valóban tud egy kicsit olyan lenni, mint Will Smith élete a Boldogság nyomában című zseniális filmben (nem tudom, láttátok-e), azért az nem véletlen, hogy annak a műnek is happy end a vége… Zárójelben megjegyezném, hogy nekem ez a film az ars poeticámnak is tekinthető, és a világ legjobb művének tekintem eme alkotást, a főszereplő, Will Smith pedig a kedvenc színészem azóta is, fantasztikus a pali.

De hogy végre a lényegre térjek (nem szoktam ám amúgy ennyire csapongó lenni, elnézést érte), úgy alakult végül, hogy Ricsi barátom meggyőzött, hogy érdemes csatlakozni hozzájuk, és beszállni a további hálózatépítésbe. Szépségipari termékeket árusítunk, melyeknek az egészségügyi hatásuk sem elhanyagolható! Sőt, mióta például az én áldott, drága nagymamámnak is adtam egy ingyenes kipróbálható adagot belőle, nemcsak hogy ránézésre legalább 10 évet fiatalodott, de saját bevallása szerint kicsattanó formában is érzi magát! Nem untatlak most titeket a termékünk biológiai hatásaival, de ha gondoljátok egyébként, egy kávé mellett bárkinek szívesen elmesélem 🙂 Ezt kell tehát nekem (nekünk) minél szélesebb körben terjeszteni az országban, hogy ne csak nagymamám legyen az, aki új életet kezdhet általa 🙂 A terv tehát az utóbbi időszakra nem volt más, mint hogy minél több helyre, minél több emberhez elvigyük szépségápolási szereink hírét. Ehhez nem is kell mást tenni, mint hogy bepattanunk egy jó kis strapabíró autóba, és időt, pénzt, energiát nem kímélve, keresztül és körbeutazzuk vele Magyarországot, Budapesttől a nagyobb városokon át a legkisebb falvakig. Tulajdonképpen tényleg három összetevő kell ehhez a misszióhoz: az árulni kívánt termék, egy autó, és elképesztő elhivatottság. Én mind a hárommal rendelkeztem… Ekkor jöttem azonban rá, hogy kell egy negyedik elem is: és ez bizony pedig nem más, mint az autópálya matrica. Bizony, bizony, lehetünk mi bármilyen elhivatottak, és árusíthatunk mi bármilyen szuper dolgot, minden hiába, ha nincs hozzá autópálya matrica vásárlás. Szerencsére manapság azonban ez a feladat sokkal könnyebb, mint gondolnánk: elég felmenni az autopalyamatrica.hu oldalra, és máris megrendelhetjük a számunkra legideálisabb autópálya matrica-konstrukciót. Lássuk mondjuk az én példámat: személygépjárművel fogok utazni, és hosszútávon. Így nem is kérdés, hogy a leghosszabb, tehát az egy éves érvényességi idejű matrica lesz a legideálisabb számomra, amit mindössze 42 980 Ft-ért meg is tudtam vásárolni. Az internetes autópálya matrica vásárlás tehát nem állt másból, mint néhány kattintásból.

autópálya matrica vásárlás

Innentől pedig aztán nincs megállás! Felpakoltam a cuccokat az autóba (csak úgy roskadozott szegény öreg kis tragacs… de jól bírta a strapát), beröffentettem a motort, és nekiláttam módszeresen felkutatni minden létező települést az országban. Termékajánló roadshow-m során őrületes élményeket éltem át: jártam a legszegényebb kis kuckóktól kezdve hatalmas palotákig, fantasztikus beszélgetéseket folytattam, nem is feltétlenül csak az üzletről, bár természetesen azért arról mindig sok szó esett… Sokszor tudtam segíteni az embereknek, hol azzal, hogy megismertettem őket a termékkel, hol azzal, hogy például segítettem nekik megszerelni a csapot, mert éppen csöpögött, amikor becsöngettem hozzájuk… 🙂 Egyszóval, számtalan felejthetetlen emlék fog kötődni ehhez a kalandomhoz, arról nem is beszélve, hogy milyen hihetetlen nagy sikerrel is zárult ez az egész: több, mint 50 embert tudtam meggyőzni az első túrám során! Tettem mindezt úgy, hogy senkit nem vertem át, nem csaptam be, nem voltam velük erőszakos, vagy bármi egyéb, ami a hálózatépítéses sztereotípiához hozzátapadt sajnálatos módon az évek során… Úgy érzem, rengeteg embernek tudtam hozzátenni valami fontosat az életéhez, és ez fantasztikus érzéssel tölt el engem.

Itt tartok tehát jelenleg az MLM-es karrieremben. Nemsokára tervezem elkezdeni a következő nagy országbejárásomat, most már sokkal nagyobb önbizalommal és kapcsolati tőkével a hátam mögött. Még mindig az út legelején vagyok, és bár új lakást egyelőre még nem tudtunk venni, azért a régi, nagyon köhögő kis tragacsomat azért már le tudtam cserélni egy pompázatosan szép, új Peugeot-ra 🙂 Az új kalandomnak tehát már vele vágok neki. És ha minden olyan jól megy, mint a legutóbb, akkor talán elkezdhetünk Brigivel már merészebb terveket is szövögetni a közös életünkkel kapcsolatban… De bármilyen jól is alakulhat a következő etap, úgy gondolom, még jó néhány autós utazás vár még rám, hogy valóban olyan életkörülményeket tudjak teremteni a magunk számára, amire mindig is vágytam. Ehhez pedig, mint tudjuk, nem kell más, mint egy jó minőségű termék, egy autó, hatalmas elhivatottság, és mindenekelőtt természetesen: egy autópálya matrica vásárlás…

Profit