Nem kenyerem az mlm, ellenben a linképítés igen

Az mlm egy olyan terület, amely nagy vitákat és indulatokat tud korbácsolni. Sokan ördögtől valónak tekintik, mások az életük meghatározó elemének, amely elhozta a változást számukra. Jómagam közelebb állok az első tábor véleményéhez, ugyanis az mlm pszichológiájával nem tudok azonosulni. Tapasztalatom szerint gyakran előfordul, hogy naiv, jó szándékú, a lehetőségeit kevéssé ismerő, vagy egyenesen kiszolgáltatott személyeket kecsegtetnek hatalmas karrierrel, nagy reményekkel. Ehhez persze gyakran társul egy kezdőcsomag, amelybe invesztálni kell, emellett az untig ismételt frázisokkal “megkörnyékezni” másokat – a legtöbben már rutinosan szúrjuk ki a legelső szónál, ha mlm-ről van szó. Érthetetlen számomra, hogy olyan kifejezésekkel, mondatokkal dobálóznak, mint hogy “invesztálj önmagadba”, “végre a saját utad járhatod”, “légy független”, “ne azokra hallgass, akik próbálnak megállítani álmaid elérésében”. Mindezek akkor is megvalósulnak, ha valaki munka mellett egyetemista, saját vállalkozást indít vagy leépíti a toxikus kapcsolatait – tehát bárki számára megvalósítható dolgok, egyáltalán nem az mlm-hez kapcsolódnak. Mégis úgy adják elő, mintha ez a varázs csak velük valósulna meg.

Jómagam sales és marketing területen mozgok, így gyakran nézelődök szakmai oldalakon. A minap a https://keresobenelso.hu/linkepites.html oldalát tanulmányoztam, mert hallottam már róluk egyik ismerősömtől. Azt mesélte, nagyon profin kidolgozott weboldaluk van, ahol nem csak a szolgáltatásaikat mutatják be, hanem tanácsokat is adnak a látogatóknak – mindenképpen érdemes tehát tőlük inspirálódni kommunikációs stratégiát illetően.

https://keresobenelso.hu/linkepites.html

A linképítés egy oldal sikerességének, látogatottságának igen fontos eleme. De mit is jelent mindez? Ahogy az oldal is nagyszerűen összefoglalja: mindenki azért verseng, hogy a Google találati listájának az élvonalába kerüljön. A Keresőben Első csapata többek közt ebben tud az ügyfelei segítségére lenni. Az összes általuk kínált szolgáltatást nehéz felsorolni (főleg, hogy minden kapcsolódik mindennel), de azért megpróbálom: foglalkoznak többek közt szövegírással (kreatív szövegírással és tartalommarketinggel) és grafikai tervezéssel (ami lehet például különböző brosúrák, kiadványok grafikai elemeinek összehangolása, de akár logó- vagy arculattervezés is). A Facebook és Google hirdetések kezelését is vállalják, illetve tanácsadást is nyújtanak az érdeklődők számára online marketing és szövegírás témakörökben.

A más említett linképítés mellett a weboldal készítés és a keresőoptimalizálás is fő tevékenységeik közé tartozik. E kettő szorosan összefügg, ugyanis keresőoptimalizált weboldal nélkül nincs siker – állítja a Keresőben Első. A weboldal készítés egy igencsak összetett folyamatot takar, amelyhez a legfontosabb kérdések végiggondolása után – amikor már egy koncepció valamelyest összeállt a fejünkben – érdemes szakértői tanácsot kérni. Az oldal alaposan gyűjti nekünk össze ezeket a megfontolandó szempontokat, és arra is kitér, miért olyan fontosak például a színek és a színvilág egy brandnél, miért szükségszerű már a kezdetekkor tisztában lenni a célközönségünkkel, vagy hogy a kampánytervezés sem elhanyagolható eleme a folyamatoknak.

Az árakat szolgáltatásonként tudjuk megtekinteni, leggyakrabban óránként számolandó költség van feltüntetve, hiszen a munkavégzés hossza leginkább az ügyfelek igényeitől függ, ezért az érdeklődés szintjén egy hozzávetőleges árkalkuláció lehetséges. Különböző csomagajánlatokat is ajánlanak számunkra, amellyel több szolgáltatásukat tudjuk igényelni egyben (például linképítés, tartalommarketinggel kiegészülve, vagy egy komplex csomag, a Leader, ami az előbbieken felül weboldalkészítést, logótervezést és hirdetéskezelést is tartalmaz).

Elismerem, hogy a Keresőben Első szakértői gárdájának munkája profinak tűnik, a weboldaluk a rengeteg segítő információval pedig nagyon korrekt és jól felépített. Nézz szét te is a https://keresobenelso.hu/linkepites.html oldalon, ha érdekel az ilyen jellegű tartalom!

Profit