Új cég új kihívások, de mennyire éri meg ez?

Amikor új munkahelyre érkezik az ember, mindig nagyon örül annak, hogy egy cég meglátta benne a potenciált, és hogy új feladatai lesz, ez egy nagyon löketet tud adni mindenkinek. A barátnőm is így járt, egy tök szuper helyre felvették, marketingesnek, ügyfeleznie kellett volna, a termékeket ajánlani az új és meglévő partnerek számára, valamint új kollégák felkutatásában is segédkeznie kellett volna. Az első időben jól indult a karrierje, a mindenki meg volt vele elégedve, a statisztikái jók voltak az eladásban. De a cég létszámállománya valahogyan megcsappant. Ezért a barátnőmnek be kellett ugrania még a saját feladatain kívül is segíteni a cég ügyeinek folyásába.

Ekkor kérték meg, hogy szerezzen be az iroda működéséhez HP tintapatront. Éppen ki fogyott a nyomtatóból és a kollégái és ő sem tudta így használni a nyomtatót, közben pedig az ügyek, az iroda élete haladt tovább. Nem volt mit tenni magára vállalta a feladatot, hogy beszerzi a patront.

Persze még életében nem volt dolga ilyen feladattal és azzal sem, hogy – hogy tudja megállapítani, hogy valójában milyen tintapatron is kell a nyomtatójukba. Még jó, hogy magára a gépre rá van írva a márkája és ez alapján majd könnyebb lesz megtalálni a belevaló, megfelelő tintapatront. Nyakába is vette az internetet, hiszen hol máshol nézzen utána az ember ilyen alkatrészeknek, itt a legnagyobb a választék, és még összehasonlítási alapja is van, hogy ha esetleg olyan szemmel láthatóan eltérőek lennének egyes helyeken a patronok árai.

Még mielőtt túlságosan is belemerült volna a patronok világába, szerencséjére nem kellett tovább kutatnia, és még több időt azzal töltenie, hogy megfelelő információkat tud meg a HP tintapatron működéséről és beszerzéséről. Talált egy remek céget, ahol minden is megtalálható, azt mesélte, hogy higgyem el, nem túloz, ennek a cégnek annyi raktáron lévő tintapatronja van, hogy nem győzte az oldalt lapozni. Azért lapozta az oldalt, mert ez a cég a vásárlóik dolgának megkönnyebbítése érdekében, az általuk forgalmazott tintapatronhoz tartozó márkákat felosztotta. Így ahogy barátnőm a HP márkára rákeresve rászűrt, így csak azon márkához tartozó patronokat látta már. Ez nagy könnyebbség, hogy nem kell az összes a cég által a vásárlóik rendelkezésére, eladásra kínált termékeket átlapozni, csak azt, ami a HP márkához tartozik.

Ekkor jött az a kérdés, de van mi is a típusa a nyomtatónak, hiszen itt sem mindegy, hogy milyen fajta, mivel természetesen ezt barátnőm is tudja, hogy eltérő nyomtatókhoz eltérő tintapatron kell, ezért megkereste a munkahelyén rendelkezésre álló nyomtató típusát és már annak tudatában kereste azon a remek honlapon a terméket.

Gyorsan meg is lett, hiszen annyi termék közül szinte magától értetődő volt, hogy a barátnőmék által használt termék is a cég rendelkezésére áll. Ami még nagyon szuper volt, és a barátnőm is kiemelte, hogy nem csak ingyenes kiszállítással kedveskedik a cég a vevőik számára, hanem akciókkal is. Miszerint meg van adva tételesen, hogy mennyibe kerül egy termék, és olyan darab akciókkal készül, hogy két termék vásárlása esetén, majd három termék megvételét követően is csökkennek az árak. Barátnőm élt is ezzel a lehetőséggel és rögvest két darabot rendelt, mely termékeket már másnap kézhez is vehette. Picit izgult, hogy ténylegesen jót rendelt -e, de a félelme megszűnt, amikor a tintapatron teljesen passzolt a nyomtatóba, és utána hibátlanul működik is.

Profit