A marketing egy másik formája

A marketing egy másik formája: egy jól működő webshop! Nem magam ellen akarok beszélni, de természetesen vannak termékek, amiket nem lehet multi-level marketing formájában megvásárolni. Jómagam is csak a vitaminokat, tisztítószereket és a saját magam által is árult kozmetikai cuccaimat vásárolom meg ilyen formában, minden egyebet máshonnan vásárolok. Ha muszáj, akkor boltból, de ha tehetem, akkor webshopból! Egyszerűbb, általában olcsóbb, kényelmesebb. Tökéletes választási lehetőség számomra. Nem zavar, hogy nem tudom kipróbálni a termékeket, mert tudom, hogy úgyis jogom van az elálláshoz, tehát ha valamiért nem megfelelő, akkor gond nélkül visszaküldhetem. Néha teljesen idegen webshopokra tévedek, mert valami olyat szeretnék vásárolni, amit még soha nem vettem. Aztán az is előfordul, hogy bizonyos témakörben van egy kedvenc és megbízható webshopom, és mindent onnan rendelek meg, nem pártolok át hasonló tematikájú webshophoz. A legvégén pedig van még az a kategória, amikor mindig ugyanonnan, mindig ugyanazt vásárolom.

A https://nyomtatoalkatresz.hu/ webshop például egy ilyen oldal. A munkám miatt, amihez ugyebár nem tartozik hivatalos iroda, vagy bármilyen központi épület, nagyon sokat kell nyomtatnom, ezért ezt otthonról végzem. A nyomtatóm azonban, ahogy mindenki másé is, nem kifogyhatatlan. Nem mondom, hogy gyakran, de azért követhető rendszerességgel fogynak ki belőle a tonerek. Igen, jól sejtitek, hogy lézernyomtatóm van és azt is, a többes szám használatából, hogy színesen is szoktam nyomtatni vele, mégpedig katalógusokat. Nagyon kevés katalógust kapok nagy példányszámban készhez, inkább csak az ünnepi kiadásokat, de a többit mindig magamnak nyomtatom ki, hogy tudjam terjeszteni a vásárlóim között, valamint az alattam dolgozó árusítóknak is szoktam adni belőle. Ehhez aztán mindig lennie kell a nyomtatómban ciánkék, sárga és magenta tonereknek. Meg természetesen a feketének.

Az említett webshopon be vagyok regisztrálva és általában csak újra rendelem az előző megrendelésemet, hiszen nem sokat szokott változni. Maximum annyi történik, hogy hamarabb kifogy a fekete toner, de én ilyenkor már szeretem megrendelni a színeseket is, mert akkor már négy dolog van egyszerre a kosaramban és ez azért jó, mert ennek a webshopnak van egy különleges akciórendszere. Minden terméknek van egy hivatalos ára, valamint két darab több darabos ára. Ez azt jelenti, hogyha egy terméket veszel, akkor az X összegbe kerül, de ha kettőt veszel, akkor már Y az ára, ha pedig hármat, akkor Z-be kerül. Természetesen Y mindig kevesebb, mint X és Z mindig kevesebb, mint Y. Ilyet már sok helyen hallott az ember, de ez azért is különleges, mert nem ugyanazt a terméket kell megvenned ahhoz, hogy az egyik olcsóbb legyen. Itt úgy működik, hogy bármit vásárolhatsz, a termékek egyből olcsóbbak lesznek. Nem is kell vele bíbelődj külön, a webshop automatikusan számolja ezt neked.

Mint oly sok webshop, ők is a GLS futárral dolgoznak együtt, viszont náluk semmilyen esetben sincs postaköltség. Igaz, a minimális vásárlási összeg nettó 3937 forint, de ez nem egy apróságokat árusító webshop, hanem egy nyomtató alkatrészekkel foglalkozó online bolt, tehát ebben az árban, vagy ezen alul nem is igazán lehet vásárolni tőlük semmit.

A számlát megkapom a csomaggal együtt is, valamint online is elérhető a regisztrációmon belül. Ez szerintem egy nagyon jó megoldás, számomra legalábbis fontos, mivel én minden számlát lefűzök, és nem szeretem, ha csak a csomaggal küldik, mert esély van rá, hogy elvesztem, vagy megsérül. Így azonban alapjáraton nem az én toneremből fogy a festék a számla kinyomtatásával, de ha bármi történik vele, akkor mégis meg tudom venni, hogy előveszem és rányomok a print gombra.

Higgyétek el, mindez nagy segítség. Sokkal több értékes időm elveszne, ha boltba szaladgálnak tonereket venni, és addig sem tudnék az értékesítéssel foglalkozni. De így, köszönhetően a rengeteg webshopnak, van időm totálisan kihasználni az időmet.

Profit