A cégalapítás is kezdődhet vásárlással – székhelyszolgáltatás Budapesten

A testvéremmel végre úgy döntöttünk, hogy beleugrunk abba, amit gyerekkorunk óta tervezgetünk: céget fogunk alapítani. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi bármiben információt keresünk, akkor az interneten kezdjük a dolgot, hiszen a lehetőségek végtelen tárháza van előttünk, ha rátalálunk a megfelelő kulcsszavakra. És hát ami a vásárlási szokásokat illeti, ezeket az ügyeinket is webes felületeken szoktuk intézni, mert nyilvánvalóan sokkal többféle termék és szolgáltatás érhető el sokkal transzparensebb módon, mint egy-egy boltban az fizikai valóságban. De hogy jön ez a cégalapításhoz? Hát leginkább úgy, hogy egy új vállalkozás indításának a nulladik lépése az, hogy van egy megfelelő székhelyünk. Nos, nekünk nincs, ezért kénytelen voltunk olyan szolgáltatók után nézni, akik ezzel is foglalkoznak.

Ekkor akadtunk rá meglehetősen gyorsan és könnyedén a TopCégalapításra (topcegalapitas.eu), ahol elérhető székhelyszolgáltatás budapest területén is. Abból a szempontból nagyon-nagy jelentősége van a városnak, hogy egyrészt mekkora iparűzési adót vet ki az önkormányzat, másrészt pedig, hogy milyen messzire kell menni az irodáig. Hiszen egy székhelyre nem csak azért lehet szükség, hogy legyen valami a papíron, hanem azért is, mert időnként kellhet egy iroda a tárgyalásokhoz, vagy ha esetleg valamilyen levélnek, dokumentumnak az eredeti verziójára van szükség, akkor se kell hosszú kilométereket utazni érte, csak valahova a városba beszaladni.

A topcegalapitas.eu-nál Budapesten van lehetőség székhely bérlésére Budán és Pesten is, mindkét esetben rendkívül impozáns környezetben. Egy budapesti székhely mindig komoly presztízsértékkel bír, szemben mondjuk bármilyen más kicsi településével. Ettől valahogy mindig komolyabban veszik az embert – pedig csak egy városnévről van szó. Mégis, ez egy olyan kőbe vésett igazság, ami nem valószínű, hogy az elkövetkezendő években változni fog. Ez is amellett szól, hogy budapesti székhelyet válasszunk magunknak mi is. Az pedig már csak grátisz, hogy van lehetőség a Duna partján lévő irodában használni a tárgyalót, ahonnan mondanom sem kell, micsoda kilátás nyílik a Parlamentre és a Margit-hídra is – ez pedig megcáfolhatatlanul hozzátesz a cég pozitív megítéléséhez, sőt, bizonyos esetekben akár a jó irányba tudja billenteni a diskurzust egy tárgyalás alkalmával.

De mégis mennyibe kerül az, hogy ilyen környezetet biztosíthassunk magunknak? A székhelyszolgáltatás budapesti díja 29 900 forint + ÁFA, amely 6+1 hónapra szól, vagyis kicsit több, mint félévig biztosítva van a helyünk. Ez a szolgáltatás magába foglalja természetesen azt, hogy a székhely címét tudjuk használni a szükséges hivatalos dokumentumokon, azt, hogy átveszik helyettünk az érkező postát, amelyet digitalizálnak számunkra és továbbítják e-mailben vagy akár telefonon is, de még a különböző hatósági intézkedések, ellenőrzések, esetleges tárgyalások helyszínét is adják / adhatják. Mindezek mellett pedig ha még nem rendelkezünk magával a céggel, akkor a székhelyszolgáltatás igénylése esetén ez ingyen jár.

Egy cégalapításnak egyébként komoly költségei lehetnek, gondoljunk csak arra, hogy az ügyvéd önmagában mennyibe kerülhet, ezért ez egy meglehetősen jó ajánlat. A korábban említett összegért cserébe minden papírmunkát elintéznek nekünk az alapító okirat ügyvédi ellenjegyzését is beleértve, továbbá a cégbíróságon is megkapjuk a jogi képviseletet. Ezen kívül lehetőség van egy egyórás konzultációra is a folyamatot illetően egy szakemberrel és még ahhoz is kaphatunk tanácsot és kontaktot, hogy a könyvelés ügyében kit érdemes keresni, valamint, hogy milyen további teendőink lesznek, lehetnek a cég alapítását követően.

Ha pedig már rendelkeznénk a vállalkozással, de változtatni szeretnénk a székhelyet valamiért, akkor ha ezt a szolgáltatást megrendeljük (mármint a féléves székhelyet Budapesten), akkor a cégmódosítás is automatikusan jár hozzá plusz költségek nélkül.

Nagyon sokan választották már a topcegalapitas.eu-t a honlapjuk alapján olyan szolgáltatók közül, akik számomra relevánsak és meghatározók, hogy igazából mi sem tervezünk tovább keresgélni. Minden szükséges információt megtaláltunk a székhelyszolgáltatásról a honlapon, úgyhogy nem érhet meglepetés. A telefonos egyeztetést azt hiszem letudom a jövő héten, aztán ahogy időben sikerül, indulhat is a vállalkozás. Örülök, hogy rájuk találtam a neten!

székhelyszolgáltatás budapest

Profit