Marketing kulcsa a napelemnek?

A reklámozás és az ehhez nagyon szorosan kapcsolódó iparágaknak mindig a top formában kell lenniük. Mindenre felkészülten és nagyon aktívan. Amikor a barátnőm egy ilyen marketinggel foglalkozó cégnél kezdett el dolgozni, nem gondoltam volna, hogy ekkora hatással tud lenni egy e-mail, vagy egy felugró ablakocska, hogy rögvest vásárlásra ösztönzi az embereket. De így van ez, nincs mit tagadni, az emberek vásárlási szokásait nagyon könnyedén meg lehet változtatni. Erre a marketinges szakemberek nagyon is tudják a mivoltját.
Ámbár manapság olyan fontos dolgokra is rá lehet találni, ami a reklámokon és a vásárlási szokásokon túlmutat. A szüleim rögtön belecsaptak a napelem beszerzésébe, amint rájöttek, hogy nagyon hamar megtérülne az ára és a házuk energia ellátására nem kellene több pénzt szánniuk. Amikor jobban belegondoltak, rájöttek a szüleim, hogy ténylegesen nagyon jól fognak ezzel a befektetéssel járni, már csak azt kellett tovább gondolniuk, hogy milyen elven is működni a napelem. Első körben több információra volt szükségük, melyet egy nagyon jó kis oldaltól kaptak meg. Itt a legelejétől kezdve az alap fogalmak tisztázásán túl kezdődnek a bejegyzések. Egy idősebb pár ennél jobb oldalt nem is találhatott volna, hogy az elképzeléseiket, meg amiket innen onnan a baráti társaságból hallottak, azokat az információkat ez a remek bejegyzésekkel teli oldal most tisztázza és az esetleges félreértéseket vagy olyan részleteket is megoszt, melyet eddig a szüleim számára nem voltak egészen kerekek.

Egy kis fogalom zavaruk volt, hogy mit is jelent, illetve mi a különbség a napelem és a napkollektor között. Erre rögtön az első bekezdés meg is adja a választ, hiszen a szüleim napelemet szeretnének, de voltak egyes részei, amit összekevertek a napkollektorral, ezt tisztázták is számukra a bejegyzések egyértelműen és mindenki számára világos formában teszik érthetővé a rendszer működését. Ekkor a szüleim megtudták, hogy a napelem tényleg jó választás számukra, hiszen azt az energiát szeretnék felhasználni majdan. De hogyan is lesz energia abból, hogy a napelem összegyűjti a Nap sugarait. Tették fel maguknak indokoltan a kérdést a szüleim, nem más miatt, minthogy átalakításra kerülnek. Ehhez létezik egy szerkezet, mely ezt a folyamatot megoldja.

De mennyi is a napelem inverter ár? – újra egymásra néztek a szüleim, ahogyan ezt a remek támpontokkal rendelkező bejegyzéseket olvasták. Mivel, hogy a napelem egyik ha nem a legfontosabb hozzátartozója az inverter, az átalakító. Egy napelemes rendszerhez nem csak számos a tetőre felszerelhető napelem részekre van szükség, hanem a háttérben ilyen inverter készülékre mely fogyasztható formába alakítja a sugarakat.

Mivel egyenáramot termel a napelem, ezért hogy a háztartási gépek működni tudjanak, melyek váltóárammal működnek, ezért szükség van egy készülékre, amely átalakítja ezt használható formába. A napelem inverter ár tekintetében nem szabad abba a hibába esni, hogy olcsót választunk, mert itt a minőség nagyon számít, hisze ez tekinthető a napelem lelkének, amivel nem szabad spórolni. Amelynek legalább 10-15 éves garancia legyen, hiszen ha csak egy kis része romlik el, az könnyen lehet cserélni, főleg ha még garancia is vonatkozik rá. Nagyon hasznos információkkal és tudással lettek a szüleim többek, ennek a remek oldalnak a segítségével, már tudják, hogy mire kell figyelniük, és talán valami állami támogatásra is pályázatot nyújtanak be, így még jobban csökkentve a befektetett pénzt.

Profit